Israëlische grenspolitie schiet vrouw en jongen dood bij Qalandia-checkpoint

Leden van de Israëlische grenspolitie hebben woensdag opnieuw Palestijnen doodgeschoten die ervan verdacht werden een aanval te willen uitvoeren met een mes. Bij de het Qalandia checkpoint in de buurt van Ramallah werd de 24-jarige moeder van twee kinderen Maram Salih Hassan Abu Ismail doodgeschoten, evenals haar 16-jarige broer.

Volgens een woordvoerster van de Israëlische politie kwamen de twee niet via het pad voor voetgangers maar over het traject voor voertuigen toelopen op leden van de grenspolitie. De vrouw had haar hand in haar tas, de jongen zijn handen op zijn rug. Volgens de politie gaf de grenspolitie het bevel te stoppen, maar wierp zij een mes naar de agenten die daarop het vuur openden. Een ooggetuige vertelde het persbureau Ma’an dat zij meer dan 15 schoten op de vrouw losten. De Palestijnse jongen ging naar de vrouw toe en werd, aldus getuigen in een video-opname, vervolgens eveneens doodgeschoten. Israëlische media bevestigen dat de jongen iets later werd werd doodgeschoten, volgens Ma’an. De Israëlische media geven voor het overige, zoals gebruikelijk, alleen de versie van de Israëlische politie weer.

De politie hield, volgens de Palestijnse Halve Maan, na de schietpartij medische hulpverleners op een afstand. Geen enkele Israeli werd gewond bij deze gebeurtenis. Het was het eerste incident van deze soort na een pauze van zeker een maand, waarin alleen om onopgehelderde reden bij het Arroub-kamp bij Hebron een man met een bijl werd gedood. Wel was er een week geleden een bomaanslag op een bus waarbij de dader werd gedood en 20 Israeli’s gewond raakten. Sinds oktober werden meer dan 200 Palestijnen en rond de 30 Israeli’s gedood bij aanslagen met messen en met auto’s.

Via:: Abu Pessoptimist