Israelische grenspolitie schiet automobilist dood

Leden van de Israelische grenspolitie hebben maandagochtend in het Shu’afat kamp bij Jeruzalem een jonge Palestijn doodgeschoten en een andere verwond. Volgens een woordvoerder van de politie gebeurde dat nadat een ”actie” was uitgevoerd door een politie eenheid in het kamp. Toen de mannen wilden vertrekken kwam er met hoge snelheid een auto hun richting uit. Zij dachten dat de automobilist hen wilde overrijden. De militairen wilden de bestuurder arresteren en gaven aan dat hij moest stoppen. Maar hij reageerde niet en daarom openden zij het vuur en schoten hem dood. Een passagier werd matig ernstig gewond afgevoerd naar een ziekenhuis.
De krant Haaretz schrijft dat inwoners van het Shu’afat kamp de gedode man identificeerden als Mustafa Nimr, een twintiger. De gewonde passagier zou een familielid zijn, die eveneens de achternaam Nimr droeg.

Volgens Palestijnse getuigen, zo meldt Haaretz, klopt er echter niets van het verhaal van de politiewoordvoerder en vond de schietpartij volledig zonder enige reden plaats. De politie eenheid was de auto tegen gekomen en het verhaal dat de auto hen wilde overrijden was uit de lucht gegrepen.
(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist