Israelische drone doodt man in Gaza en verwondt er drie

Een Israelische militaire drone heeft donderdag ten oosten van Rafah in het zuiden van de Gazastrook een raket afgevuurd op een groepje mensen. Daarbij is een man, Abdul-Karim Radwan (22), gedood. Drie anderen raakten gewond, van wie één ernstig. Hij ligt aan de life support machine.
Het Israelische leger gaf als commentaar dat het mikte op Palestijnen die ”vuur ballonnen” oplieten in de buurt van een legerpost van Hamas. Het Israelische kabinet nam zondag het besluit dat zal worden gevuurd op mensen en kinderen die ballonnen of vliegers oplaten die brand kunnen stichten. Het Israelische leger meldde ook dat Palestijnse strijders mortiergranaten afvuurden op Israelische soldaten aan de grens.

De Palestijnen van hun kant meldden dat Israelische bulldozers 50 meter oprukten op Palestijns gebied en landbouwgrond omploegden. Volgens de Palestijnse media was de gedode Abdul-Karim Radwan een werknemer van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Gaza. Hij zou een officier zijn geweest belast met controletaken over het land.
Het was de laatste dagen relatief rustig in Gaza,volgend op een serie van tientallen Israelische luchtaanvallen waarbij twee Palestijnse tieners werden gedood. De luchtaanvallen werden beantwoord met Palestijnse beschietingen van Israel.

– Eerder verschenen bij Abu Pessoptimist