Israelische autoriteiten vernielen vijf huizen en sluiten twee dorpen af van de buitenwereld

Israel heeft in de loop van de laatste twee dagen vijf huizen vernield, drie wegens bouwen zonder vergunning en twee als een ”strafmaatregel”, wat neerkomt op het toepassen van een collectieve strafmaatregel. Dat is verboden is onder de Vierde Conventie van Geneve. Ook werden twee dorpen van de buitenwereld afgesloten. Dat is eveneens verboden conform het verbod op ”collective punishment”.
Donderdag werd het huis van de familie van Khaled Shehadeh Makhamreh in Yatta, ten zuiden van Hebron op de Westoever, onklaar gemaakt door de ramen en deuren dicht te lassen. Makhamreh zit in een Israelische gevangenis sinds zijn deelname aan een aanslag in Tel Aviv in juni 2016 waarbij vier Israeli’s werden gedood. Het was de tweede keer dat het huis van zijn familie onbewoonbaar werd gemaakt. Zes maanden geleden werd hun oorspronkelijke huis op dezelfde manier onklaar gemaakt. De familie is nu opnieuw dakloos.

Woensdag werd in het dorp Beit Surik, iets ten noordwesten van Jeruzalem, het huis opgeblazen van de familie van Nimr al-Jamal, die werd gedood in september nadat hij bij de nederzetting Har Adar drie Israelische politiemannen had doodgeschoten. Ook deze vernieling was een oorlogsmisdaad.

Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist