Israelische aanval op doelen in Syrië doodt 16 mensen onder wie een baby

Bij Israelische aanvallen op doelen in Syrië zijn zestien mensen gedood, onder wie een baby, zo heeft de Syrische staatstelevisie Akhbariya gemeld.

Het ging om twee aanvallen met raketten op militaire installaties in een buitenwijk van Homs en bij de plaats Sahnaya, ten zuiden van Damascus, zo meldde de krant Haaretz. De krant citeerde overigens Syrische bronnen. Israel maakte niets over de aanvallen bekend.

Bij de aanvallen zou het zijn gegaan om Iraanse doelen. Volgens de Syrian Observation for Human Rights in Londen waren de meeste slachtoffers Iraniërs en leden van Hezbollah. De aanval werd uitgevoerd via Libanon. Er zou volgens het Syrian Observatory ook Israelische marine aan hebben deelgenomen. De Syrische luchtafweer vuurde raketten af op de vliegtuigen die de aanvallen uitvoerden. Volgens Haaretz kwam één zo’n raket neer in een bergachtig gebied in Cyprus.

Israel pleegt regelmatig luchtaanvallen op Syrische gebied, meestal gericht op doelen van de Iraniërs of Hezbollah die meevechten aan de kant van de regering-Assad. De krant meldt dat er sinds 13 april tenminste zes aanvallen werden uitgevoerd.

Uitgelichte afbeelding: By Major Ofer, Israeli Air Force רס”ן עופר, חיל האוויר הישראלי – Israeli Air Force, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=55127632

Ook verschenen op Abu’s blog