Israelisch parlement stemt voor wet die uitzetting Arabische leden mogelijk maakt

Het Israelische parlement, de Knesset, heeft dinsdagavond na een stormachtig debat een wet aangenomen die het mogelijk maakt parlementariërs uit het parlement te gooien. Officieel is het de ”Schorsings wet”, maar onofficieel is het duidelijk dat de wet vooral gericht is tegen Arabische (Palestijnse) parlementsleden. Zij kreeg 62 stemmen tegen 45.

Volgens de wet kan een parlemetslid worden gewipt voor racisme, en steun voor gewapende strijd tegen de staat. Om het id daadwerkelijk te verwijderen is de steun nodig van 90 collega’s en om de procedure te starten zijn 70 leden nodig, waarvan 10 van de ”oppositie”. (In de originele versie waren 61 leden nodig en werd niets gezegd over oppositie, de wet is dus iets minder anti-democratisch gemaakt).
De leden van de (Arabische) Verenigde Lijst hebben aangekondigd dat ze de wet zullen aanvechten voor het hooggerechtshof.
De fractievoorzitter van de Lijst, Ayman Odeh, zei maandag dat de wet niets anders was dat de laatste stap van Netanyahu in zijn opzet om de de Palestijnse oppositie en kritiek op Israel de mond te snoeren.”Netanyahu wil niet dat Arabieren stemmen, hij wil niet dat we een legitieme politieke macht vormen. Dat is waarom hij systematisch stemming maakt tegen het Arabische publiek en haar gekozen vertegenwoordigers,” zei hij.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist