Israelisch parlement neemt wet aan die linkse NGO’s voorstelt als buitenlandse agenten

Het Israelische parlement, de Knesset, heeft maandagavond laat de controversiële “NGO wet” goedgekeurd. Dat gebeurde na een debat van zes uur, met 57 tegen 48 stemmen. De wet is erop gericht linkse NGO’s die meer dan de helft van hun geld uit het buitenland krijgen te portretteren als buitenlandse agenten en ze zo verdacht te maken.

Minister van Justitie Ayelet Shaked, die de wet heeft ingediend met steun van premier Netanyahu, zei na de stemming: “Vandaag heeft de Israelische Knesset nee gezegd tegen grove inmenging van buitenlandse staten in de interne affaires van de Staat Israel. Net zoals de Staat Israel zich ervan onthield om zich te bemoeien met het (Brexit) referendum in het Verenigd Koninkrijk, zo verwacht ik dat andere landen de onafhankelijkheid van de Staat Israel zullen respecteren. En zo niet, dan zal een nonprofit organisatie die door vreemde regeringen wordt betaald als zodanig kenbaar worden gemaakt aan het Israelische publiek. We zullen zo’n grove inmenging niet gedogen, zonder de bronnen van de buitenlandse betalingen te onthullen en kenbaar te maken aan het publiek en hun gekozen vertegenwoordigers,” aldus de Israelische minister van Justitie.

De wet – die ook wel de “transparantiewet” wordt genoemd – dwingt linkse NGO’s hun subsidiegevers op te geven aan de registratie van NGO’s, bij openbare bijeenkomsten of bijeenkomsten met Knessetleden, en op duidelijk leesbare manier te vermelden in al hun publicaties en post. Overtredingen worden bestraft met een boete tot 29,200 shekel (7,500 dollar). In de nu aangenomen versie is echter de eis verdwenen dat vertegenwoordigers van de betreffende organisaties bij ontmoetingen in de Knesset ook een ”tag” dragen die hun financiers openbaart.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist