Israëlisch leger sloopt huizen en bedrijven op Westoever

Israelische militairen hebben woensdag zes metalen onderkomens gesloopt in de Bedoeïenengemeenschap Khirbet Um al-Kheir ten zuiden van Hebron. Daarbij raakten 35 mensen dakloos.

Suleiman al-Hathalin, ééen van de mensen die hun huis kwijtraakten, vertelde het persbureau Ma’an dat het de achtste keer was dat huizen in het dorp omver werden gehaald. Suleiman noemde het ‘een poging tot etnische schoonmaak”. Hij voegde eraan toe dat de inwoners van Um al-Kheir niet weg zullen gaan. ”Ik ben in 1948 al eens verdreven uit de omgeving van Arad,” aldus Suleiman.
De problemen voor Um al-Kheir begonnen in 1981 toen de nederzetting Karmel werd gevestigd op land van de gemeenschap.
(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Israelische strijdkrachten hebben donderdagochtend in de plaats Ni´lin ten noordwesten van Ramallah een slachthuis voor gevogelte gesloopt, evenals een garage waar 15 mensen werkten. In Samou, ten zuiden van Hebron, werden op dezelfde ochtend een huis en een bron vernield.
De garage in Ni´lin behoorde toe aan Khaled Istaih, een lokale Palestijn. Vijftien werknemers verloren er hun werk en inkomen door. Het slachthuis voor gevogelte was eigendom van Issa Srour, eveneens een inwoner van Ni`lin. Bij deze sloop werden 72 mensen werkloos.

Lees verder bij de bron