Israeli’s schieten jongen van 15 dood, ook meer dan 20 gewonden

Israelische militairen hebben maandagavond, tijdens het bezoek van president Trump, bij het zogenaamde ”Container” checkpoint bij Bethlehem een 15 jarige jongen doodgeschoten. Volgens het Israelische leger kwam hij met een mes op de soldaten afrennen. Palestijnse bronnen identificeerden hem als Raed Ahmad Radayda uit de plaats Obaidiyya bij Betlehem. Zijn familie was hem vanaf de middag kwijt en hoorde ’s avonds dat hij dood was. Niemand van de soldaten raakte overigens bij deze ”aanslag” gewond.
In de Gaza strook schoten Israelische soldaten een jongen uit het Bureij kamp in zijn been.
Bij het Qalandiya checkpoint raakten maandagavond 18 Palestijnen tijdens botsingen met Israeli’s gewond.
Acht Palestijnen werden getroffen door scherpe munitie. Een van hen werd in de buik geraakt en is zeer ernstig gewond. De anderen werden getroffen door zogenoemde ”rubberkogels”. Ook waren er tientallen mensen die ademhalingsmoeilijkheden kregen door een overdosis traangas. De gewonden vielen tijdens een solidariteitsdemonstratie met de hongerstakers in Israelische gevangenissen.
In het dorp Nabi Saleh werden nog twee mensen getroffen door scherpe munitie. Andere botsingen deden zich voor tussen Hebron en Yatta in het zuiden van de Westoever en in Hebron zelf. Op de hele Westoever en in Jeruzalem was intussen [maandag] een algemene staking van kracht.

– Eerder verschenen bij Abu Pessoptimist