Israeli’s schieten jonge vrouw dood bij Za’atara checkpoint

Leden van de Israelische grenspolitie hebben woensdag bij het Zaatara checkpoint in district Nablus in de noordelije Westoever een jonge vrouw doodgeschoten die volgens hen probeerde een agent te steken. De gedode vrouw was de 23-jarige Raheeq Shajee Birawi uit het dorp Asira al-Shamaliya ten noorden van de stad Nablus.

De Israelische politiewoordvoerster Luba al-Samri zei in een verklaring dat eerste waarschuwingschoten werden afgevuurd toen de vrouw de agenten naderde, maar dat er, toen ze door bleef lopen een mes trok, gericht werd geschoten. Haar door werd iets later bevestigd. Ze was het 224ste slachtoffer dat door militairen of kolonisten werd doodgeschoten sinds verleden jaar oktober.
Dit incident deed zich voor tijdens de feestdagen van Soekot (Loofhuttenfeest). Op de Westoever gelden deze dagen stevige restricties voor de Palestijnen. Op de Haram al Sharif/Tempelberg in Jeruzalem is de Palestijnse aanwezigheid beperkt en werden dinsdag meer dan 200 Joodse kolonisten toegelaten, in de Ibrahimi moskee in Hebron worden Palestijnen deze dagen volledig geweerd want de moskee doet deze dagen diens als synagoge.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist