Israeli’s schieten in Gaza drie kinderen dood met een granaat

Israelische strijdkrachten hebben zondagavond met een granaat aan de grens met Gaza drie kinderen in de leeftijd van 12-14 jaar doodgeschoten. Het gebeurde in de buurt van het grenshek tussen Khan Younis en Deir al Balah, in het zuidelijke deel van de Strook, volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid.
Volgens de woordvoerder, Ashraf al-Qedra, gingen de bemanningen van ambulances te voet op zoek naar de kinderen en wisten zij uiteindelijk hun zwaar verminkte lichaampjes te lokaliseren. De losse lichaamsdelen werden meegenomen en naar het al-Aqsa ziekenhuis in Deir al-Balah gebracht. De drie wachten daar op officiële identificatie.
Het Israelische leger stelde dat er werd geschoten op ”Palestijnen die het hek naderden en trachtten een explosief te plaatsen”. Gezien de leeftijd van de kinderen lijkt deze mededeling ronduit belachelijk. De drie kinderen werden overigens gedood op Palestijns gebied, een stuk van het hek vandaan. Met hun dood komt het aantal Palestijnen dat Israel sinds 30 maart in Gaza heeft gedood op 227.

– Eerder verschenen bij: Abu Pessoptimist