Israeli’s doden vier Palestijnse tieners in twee dagen

Israelische militairen hebben zondag zaterdag en zondag in totaal vier Palestijnse tieners doodgeschoten. Het totaal aantal Palestijnen dat sinds de onrust in oktober begon is doodgeschoten door Israelische militairen, politie of kolonisten, ligt nu ergens rond de 180.
Twee 15 jarige jongens werden zondagmorgen gedood in de buurt van Jenin. Dat gebeurde toen Israelische militairen gingen kijken na een melding dat Palestijnse kinderen bij Araqa in de buurt van Jenin stenen gooiden. Volgens een melding van het leger werden ze daarbij beschoten en schoten ze terug, aldus het persbureau Ma’an. Palestijnse bronnen bevestigden later dat toen de 15-jarige Nihad Waqed en de evenoude Fuad Waqed, beiden uit Araqa, werden doodgeschoten.

De krant Haaretz voegde toe dat één van de jongens een ”zelfgemaakt wapen” bij zich had en de andere een mes. Er raakten geen soldaten gewond. (Je vraagt je af hoe gevaarlijk dat ”zelfgemaakte geweer” dan wel was, lijkt mij. In iedere geval lijkt het onwaarschijnlijk dat het mes van de andere jongen is afgegaan, AbuP.).

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist