Israel wil deel Palestijnse belastingen inhouden, omdat het geld naar ”terroristen” gaat

De Israelische regering heeft zondag haar goedkeuring gegeven aan een wetsontwerp om de afdracht van de belasting die zij voor de Palestijnse Autoriteit int, te verminderen met een bedrag van ongeveer een miljard shekel (zo’n 200 miljoen euro) per jaar. Dat zou gebeuren omdat Israel ertegen is dat de Palestijnse Autoriteit (of liever gezegd de PLO in dit geval) vergoedingen betaalt aan Palestijnen in Israelische gevangenissen en hun families, of aan Palestijnen die als gevolg van Israelisch geweld zijn gedood, gewond zijn geraakt of invalide geworden.Dat zou ”terreur” aanmoedigen.
Het ontwerp is afkomstig van een parlementariër van de partij Yesh Atid, ene Elazar Stern. Het ontwerp was mede ondertekend door leden van de Likud. De eerste stemming erover in de voltallige Knesset zal woensdag plaatsvinden.
De regels van de PLO geven aan dat de organisatie verantwoordelijk is voor het betalen van schadevergoeding / ondersteuning aan families van Palestijnen die gedood, verwond of gevangen gezet zijn door Israel.
Dat is zo bepaald in 1966.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist