Israel waakhond het CIDI is, jawel, terecht boos over een eenzijdig EU initiatief

Het CIDI is, in de woorden van de Israel waakhond in Nederland zelf ”verbijsterd”. Het heeft geconstateerd dat de EU ”een eenzijdige reis voor journalisten naar de Westelijke Jordaanoever organiseert waarbij Israel niet aan bod komt”, schrijft het in zijn bulletin. ”Journalisten worden zo op een partijdige wijze beïnvloed” en daarom heeft  CIDI  ”met verbijstering kennis genomen van dit Europese initiatief”.
”De Europese missie in Jeruzalem is voornemens in oktober een aantal journalisten door de Westelijke Jordaanoever rond te leiden. ” aldus het CIDI. ”Terwijl de EU zegt zich te keren tegen het Boycotten, Desinvesteren en Sancties (BDS) tegen Israel wordt in deze reis de Joodse staat geheel uitgesloten. De reis voor journalisten staat in het kader van projecten die de EU onderneemt om Palestijnen te helpen. Israel komt er niet aan te pas. Het bezoek heeft wellicht een beperkt doel, maar door met een groep journalisten alleen naar de Westbank te gaan komt de pluriforme Israelische stem (cursief van mij, AbuP.) over zaken die daar plaatsvinden niet aan bod.”

”CIDI kan niet anders concluderen.” aldus nog steeds het CIDI, ”dan dat het hier gaat om een zeer eenzijdige activiteit, betaald door gemeenschapsgeld. De Europese Unie zou bij uitstek het orgaan moeten zijn dat het Israelische – Palestijns conflict objectief benadert. Een dergelijke reis draagt niet bij aan vrede en een gebalanceerd beeld. Het zal in elk geval het Israelische vertrouwen in de rol van de EU ondermijnen.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist