Israel vormt taskforce om aanhangers van BDS te gaan deporteren

Israel gaat actief mensen die tot organisaties behoren die BDS steunen verhinderen het land binnen te komen. Ook zullen mensen die al in Israel (of de bezette gebieden) zijn en BDS steunen het land worden uitgezet.
Dat hebben de minister Gilad Erdan (Veiligheid en Strategische Zaken) en Arye Deri (Binnenlandse Zaken) zondag besloten. Ze zullen nieuwe taskforce formeren die dit beleid gaat uitvoeren. Nieuwe wetgeving zal er niet komen. Het zal er in eerste instantie vooral op neerkomen dat materiaal wordt verzameld over welke activisten in Israel in aanmerking komen te worden weggestuurd en daarvoor het nodige bewijsmateriaal te vergaren.
”We moeten BDS activisten beletten de staat Israel binnen te komen. Dat is noodzakelijk gezien de kwade bedoelingen van deze activisten om Israel te delegitimeren en leugens en onwaarheden te verspreiden over de realiteit in onze regio,” zei minister Erdan in een verklaring. ”De boycot van Israel moet een prijs hebben.” En minister Deri voegde eraan toe toe dat ”vechten tegen de boycot van Israel begint bij het bevechten van diegenen die de staat Israel ondermijnen.” (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist