Israël vervolgt nog steeds Palestijnse kinderen voor militaire rechtbanken

Israël wordt er reeds jaren van beschuldigd Palestijnse kinderen voor kleine misdrijven aan te houden, wekenlang op te sluiten en voor militaire rechtbanken te vervolgen. Tijdens hun gevangenschap worden ze mishandeld en seksueel geïntimideerd. Bij overbrenging naar de rechtbank, worden ze urenlang vastgehouden in kooien in open lucht, ook in de winter. Deze praktijk gaat nog steeds door.

De Israëlische mensenrechtenorganisatie Palestinian Prisoners Club maakte in 2015 bekend dat minstens 600 Palestijnse kinderen werden aangehouden in Jeruzalem alleen al in de eerste helft van 2015 en dat ruwweg 40 procent van hen ook seksueel werd geïntimideerd of mishandeld, dat de Israëlische overheid kinderen foltert en hen urenlang buiten in weer en wind in kooien laat wachten, wanneer ze voor de behandeling van hun zaak naar de militaire rechtbank worden overgebracht.

De Britse krant The Independent haalde deze misbruiken reeds aan in 2014 en citeerde een verslag uit de Public Committee Against Torture in Israel (PTACI) (het Openbare Comité tegen Foltering in Israel), dat verklaarde dat “kinderen die worden beschuldigd van kleine overtredingen het slachtoffer werden van publiekelijke opsluiting in kooien, bedreigingen en daden van seksueel misbruik, en van militaire processen zonder recht op vertegenwoordiging.” (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be