Israel verklaart de oorlog aan de persvrijheid

Gideon Levy (via Abu P.)

Na een opmerking van de Israelische premier Netanyahu dat hij de zender Al Jazeera in Israel het zwijgen wil opleggen omdat die het verzet in de zaak van de ”poortjes” die Israel bij de al Aqsa wilde plaatsen zou hebben aangewakkerd, heeft zijn adjudant Ayoub Kaya een paar dagen geleden gezegd dat hij het bureau van Al Jazeera in Israel wil sluiten, de journalisten hun werkvergunning wil ontnemen en de uitzendingen wil gaan blokkeren. 
Ik ben nog onderweg, en woon nog in een tent. Ik heb weinig gelegenheid te bloggen. (Ik tik dit zittend op een grasveld in Zuid Duitsland). Daarom neem ik hier een reactie op dit besluit  over dat Al Jazeera vroeg aan de Israelische journalist Gideon Levy. Ik ben het woord voor woord met hem eens.   

The Israeli minister of communication, Ayoub Kara, made me feel ashamed. He made me feel ashamed as an Israeli, as a journalist, and as a liberal human being.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist