Israël trekt na aanslag 83.000 Palestijnse pasjes in sluit Yatta af van de buitenwereld

Israel heeft donderdagochtend alle vergunningen ingetrokken van Palestijnen om Israel te bezoeken na de aanslag van woensdagavond in Tel Aviv. Dat hebben premier Benjamin Netanyahu, minister van Defensie Avigdor Lieberman en legerchef generaal Gadi Eisenkot donderdagochtend besloten. Het gaat daarbij om 83.000 vergunningen, vaak voor familiebezoek tijden de maand Ramadan. Ook de vergunningen voor mensen uit de Gaza-strook om te komen bidden op de Haram as-Sharif (Tempelberg) in Jeruzalem zijn ingetrokken.
Netanyahu, Lieberman en Eisenkot hielden overleg op het militair hoofdkwartier in Tel Aviv, kort nadat Netanyahu om half één ’s nachts was teruggekomen uit Moskou. Netanyahu zal ook het ”veiligheidskabinet bijeen roepen om meer stappen te bespreken in verband met de aanslag. Intussen is ook de stad Yatta in de provincie Hebron, waar de aanvallers vandaan kwamen, door het leger hermetisch gesloten van de buitenwereld. Niemand kan er meer in of uit en er is een vooralsnog onbekend aantal arrestaties verricht. Het leger werd bij de actie vergezeld van een bulldozer en een drone.

De twee aanvallers zelf werden intussen door de woordvoerster van de politie Luba al-Samri geïdentificeerd als de neven Muhammad Ahmad Moussa Makhamreh en Khalid Muhammad Moussa Makhamreh, beiden uit Yatta.
Het aantal slachtoffers van hun aanval is opgelopen tot vier, nadat in de nacht nog een ernstig gewonde is overleden. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist