Israël treedt voor derde achtereenvolgende dag hard op tegen moslims op de ”Tempelberg”

Voor de derde achtereenvolgende dag hebben Israëlische politietroepen dinsdagmorgen vroeg de Tempelberg/Haram al-Sharif in Jeruzalem bestormd en schoongeveegd van moslims teneinde het bezoek van joodse religieuze nationalisten en eventueel toeristen aan de plek mogelijk te maken. De politie vuurde traangas- en stungranaten af, evenals ”rubberkogels” en achtervolgde de moslims, van wie de meesten in de Aqsa-moskee hadden overnacht teneinde zich te kunnen verzetten tegen het bezoek van biddende Joden, tot in de moskee. Daarbij liepen ze met hun laarzen over de tapijten. Zesendertig Palestijnen raakten gewond, maar konden ter plekke behandeld worden, inclusief een jongen die door een rubberkogel aan het hoofd getroffen werd en van wie de wond met tien hechtingen moest worden gehecht.

De lessen van de Aqsa-meisjesschool, de Aqsa-jongenschool, en de Dar al-Aytam school die op de Harama al-Sharif zijn gevestigd moesten worden afgezegd, omdat de politie leerlingen en leraren verhinderde het terrein te betreden. Joden konden het terrein wel op, onder begeleiding van zwaar bewapende politie.
Verschillende instanties hebben de afgelopen dagen tegen het Israëlische optreden geprotesteerd, onder wie de koning van Jordanië, de PLO, de Arabische Liga en de Sauische minister van Buitenlandse Zaken.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist