Israël straft collectief voor aanslag

13 familieleden chauffeur verbannen,13 gebouwen gesloopt, en 40 meer zullen volgen.

Israël heeft woensdag acht gebouwen vernield in Jabal al Mukabbir, de wijk van Jeruzalem waar Fadi al Qunbar vandaan kwam, de man die zondag vier Israëlische soldaten doodde en 15 verwondde met een vrachtauto. Dat meldde het persbureau Ma’an. Dinsdag waren in Jabal al Mubabir ook al vijf andere gebouwen met de grond gelijk gemaakt, volgens een mededeling van de Israëlisch mensenrechtenorganisatie B’tselem.

Gemeenteambtenaren maten intussen het huis van Fadi al Qunbar op, kennelijk als voorbereiding om dit als strafmaatregel ook te vernietigen. Ook plakten de ambtenaren 40 bekendmakingen aan huisdeuren van andere gebouwen met de mededeling dat ook deze huizen zullen worden gesloopt. En tenslotte, werden de moeder van al Qunbar en 12 van haar familieleden ontboden op het bureau van het Bevolkingsregister en de Immigratie Autoriteit. Zij kregen daar te horen dat hun permissie om in door Israel geannexeerde Oost Jeruzalem te wonen wordt ingetrokken, zo meldde Ma’an, dat de Israëlische tv, Kanaal 10, citeerde.

B’tselem noemde het Israëlische optreden ”collectief straffen”, iets dat onder de Conventie van Genève als oorlogsmisdaad wordt bestempeld. Eerder waren trouwens de wegen van een naar Jabal al Mukabbir al door de Israeli’s met betonblokken afgegrendeld. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist