Israel stelt meldplicht in voor ondernemingen die niet aan nederzettingen willen leveren

Het Israelische parlement heeft een wet aangenomen die ondernemingen verplicht het in hun vestiging(en) duidelijk leesbaar te melden van als zij weigeren leveranties of diensten uit te voeren in de nederzettingen. Als zij dat nalaten en toch geen zaken doen met de nederzettingen, kan dat bestraft worden met een maximumbedrag van 10,000 shekel (ongeveer 2,000 euro) als compensatie uit te betalen aan de klant die zo geen dienst geleverd krijgt.

De wet is het product van afgevaardigde Shuli Moalem-Refaeli (van de nederzettingenpartij HaBayit HaYehudi) en de vorm ervan is een amendement op de ”Wet op het verbod van discriminatie bij de levering van goederen en diensten, of bij de toegang tot publieke plaatsen of plaatsen van entertainment”. Volgens Moalem-Refaeli zal de wet de kolonisten in staat stellen een ”zwarte lijst” samen te stellen van ondernemingen die verschil maken tussen nederzettingen en het eigenlijke Israel.

Wat Moalem-Refaeli niet vermeldde is dat de nieuwe wet zo ook een uitstekende extra dienstverlening geeft aan buitenlanders die willen meedoen aan BDS (Boycot, Sanctions and Desinvestement), en niet heel Israel maar alleen de nederzettingen willen boycotten en de firma’s die met de nederzettingen zaken doen en daar geld aan verdienen. Zij hoeven nu alleen nog maar iemand langs te sturen om te kijken of de onderneming die zij willen boycotten zo’n bord heeft geplaatst of niet.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist