Israël sluit Palestijns radiostation in Hebron

Journalist Fadi Arouri maakte deze video van de manier waarop Israëlische militairen onlangs journalisten behandelden bij het Al-Bireh checkpoint in de buurt van de nederzetting Beit El.

Israëlische militairen hebben dinsdagmorgen het kantoor van een Palestijnse radiostation in Hebron bestormd, apparatuur vernield en in beslag genomen en de sluiting van het station bevolen. Deze schending van de persvrijheid was nodig volgens een verklaring van het Israëlische leger, in het kader van de strijd tegen het aanzetten tot geweld van Palestijnen.In de verklaring heette het dat de uitrusting van het station, Minbar al-Hurriya (Spreekgestoelte van de Vrijheid) in beslag genomen moest worden omdat het station verantwoordelijk was voor het opvlammen van het geweld in de regio in de afgelopen weken. Het leger beschuldigde het radiostation ervan ”aanvallen met messen en gewelddadige rellen te hebben aangemoedigd” en ”valse en kwaadwillige berichten te hebben verspreid over executies en kidnappings door de veiligheidstroepen”. Hetzelfde station werd ook in 2002 en in 2008 door de Israëli’s gesloten.

Israëli’s geloven nogal in het verhaal dat ophitsing een grote rol speelt bij de huidige onlusten. Met name premier Netanyahu uitte beschuldigingen dienaangaande aan (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist