Israel sloopt zes gebouwen en hervat intussen bouw van ”de Muur”

Israel heeft donderdag drie gebouwen in de plaats al Walaja op de Westoever gesloopt, drie dagen voor een rechtszitting zou plaatsvinden waar de eigenaars de beslissing konden aanvechten.

Volgens Khader al-Araj, het hoofd van de gemeenteraad, ging een huis van twee verdiepingen met een vloeroppervlak van 200 vierkante meter toebehorend aan Ibrahim Neiroukh tegen de vlakte, alsmede twee andere huizen van 150 vierkante meter van die nog in aanbouw waren. Deze waren eigendom van  Hamed en Raed Abu Sneineh.
Al-Araj zei dat de Israelische autoriteiten de eigenaars de gelegenheid had gegeven de slooporders op 7 mei voor de rechter aan te vechten. De sloop vond echter helaas dus daarvóór al plaats.

In Oost Jeruzalem sloopte Israel donderdag eveneens, zo vertelden inwoners aan Ma’an.
Daar betrof het allereerst een huis van twee verdiepingen (vier appartementen) in aanbouw in de wijk at Tur dat eigendom was van Khalil Abu Sneineh en Rami al-Sayyad. De eigenaars hadden een slooporder ontvangen, maar door de feestdagen van  dodenherdenking en verjaardag van de uitroeping van Israel nog niet de gelegenheid gehad om in beroep te gaan.

 (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist