Israel sloopt twee huizen en twee schuren

Twee dagen na de sloop van twee huizen in Silwan (waarbij negen mensen dakloos werden), heeft Israel  donderdag opnieuw twee huizen gesloopt. Ditmaal in het dorp Halaweh, in het district Hebron in het  zuiden van de Westoever. Ratib al-Jabour, de coördinator van het plaatselijke Volkscomité, vertelde  Ma’an News dat Israelische militairen het dorp op donderdag binnenvielen en met behulp van bulldozers de huizen van  Muhammad Younis Abu Aram en Khalil Younis Abu Aram omver haalden. De huizen waren gebouwd met hulp van de EU. In totaal werden 18 mensen dakloos, van wie acht kinderen.
De huizen werden gesloopt wegens gebrek aan vergunningen, aldus het militaire bestuur. Maar ze lagen ook in een oefenzone van het Israelische leger, aldus een woordvoerder, en dat zou ”gevaarlijk” zijn.

Vorig jaar werden er in Halaweh en in het nabijgelegen Jinba verschillende huizen gesloopt, waarbij 78 mensen dakloos werden. Minstens acht dorpen (anderen zeggen 12 dorpen) in de omgeving zijn wegens die ”oefenzone” bang dat ze in hun geheel zullen worden gesloopt. De dorpen stammen veelal uit de eerste helft van de 19e eeuw, en Israel is pas sinds 1967 heer en meester over het gebied. Maar sinds het er een oefenterrein heeft geschapen (”Firing zone 918”) waar het sinds kort zegt ook met scherp te willen gaan schieten, beschouwt Israel de dorpelingen van deze dorpen als rechteloze ”krakers”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist