Israël sloopt en kolonisten nemen huis over in Silwan

De school van Khirbet Tana gefotografeerd in 2011 (Activestills.org).
De school van Khirbet Tana gefotografeerd in 2011 (Activestills.org).
Het is niet duidelijk of deze school is gesloopt of een met EU hulp herbouwde school. Khirbet Tana was in 2011 al zes keer gesloopt toen de foto werd gemaakt, en sindsdien nog vele malen.

Israël heeft de eerste dagen van het jaar 2017 niet ongebruikt voorbij laten gaan. Woensdag werden twee huizen gesloopt in Shu’afat (Oost Jeruzalem) waarbij 18 mensen dakloos werden. Maandag en dinsdag werden in de Bedoeïenendorpjes Khan al Ahmar (bij Jeruzalem) en Khirbet Tana niet minder dan 26 gebouwen en gebouwtjes gesloopt. Daaronder was ook de school van Khirbet Tana, waar ook kinderen uit omringende dorpen op zaten. In Khan al Ahmar raakten 87 mensen, van wie de meesten kinderen, dakloos.

In Khirbet Tana was onbekend hoeveel mensen dakloos werden, maar ook hier moeten het er enkele tientallen zijn. En afgelopen vrijdag werd in het bij Oost Jeruzalem getrokken Arabische dorp Silwan, in een gedeelte waar voordien nog geen Joden woonden, een huis waarvan de bewoners afwezig waren, overgenomen door kolonisten.

De sloop van de twee huizen in de Jeruzalemse wijk Shu’afat werd woensdagmorgen rond 4 uur in de ochtend begonnen. De bewoners en wat huisraad werd geëvacueerd en de twee huizen van Adnan Sweiki werden toen door bulldozers tegen de grond gewerkt. Sweiki had de huizen, te samen 300 vierkante meter, verhuurd aan twee families van bij elkaar 18 personen, die nu op straat staan. De sloop vond plaats zonder voorafgaande waarschuwing, Sweiki had eerder wegens het niet in het bezit zijn van een vergunning een boete van 335.000 shekel gekregen (ruim 83, 000 euro).

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist