Israel sloopt een schooltje en een huis

Israel heeft maandagavond een school gesloopt in het zuiden van het district Hebron, die vorige maand was opgeleverd voor de Bedoeïenengemeenschap ten oosten van de plaats Dahriyyeh. Een functionaris van het Palestijnse ministerie van Onderwijs heeft dat bekendgemaakt.
Mohammad Sami, van het directoraat Zuid-Hebron van het ministerie zei dat het ging om de Zanouta school, met zes klaslokalen, die onlangs was gebouwd van cementblokken en metalen platen. De school bood plaats aan 43 leerlingen, onder wie tien in de bijbehorende creche. De minister van Onderwijs Sabri Saidam en de gouverneur van Hebron, Kamil Hmeid, hadden de school op 25 maart ingewijd, tezamen met een paar andere schooltjes in bedreigde Bedoeïenengemeenschappen.
In Jiziya, ten noorden van Ramallah, sloopten de Israeli’s dinsdagmorgen vroeg een huis in aanbouw van Hijazi Mahmoud. Het huis was volgens hen gebouwd zonder vergunning. Israel verleent haast nooit bouwvergunningen in het zogenoemde ”Area C”gedeelte van de Westoever dat onder exclusief Israelisch bestuur valt en waar de nederzettingen zijn gevestigd. Het huis stond in het Qastal gedeelte van het dorp, dat Israel volgens de Palestijnen graag bij een nederzetting zou trekken. Er zijn de laatste tijd vaak Israeli’s actief geweest in het gebied.

– Eerder verschenen bij Abu Pessoptimist