Israel sloopt 4 appartementen,1 restaurant, 1 schoollokaal, 3 kamers en 4 waterbronnen

Israel heeft dinsdag een hele reeks vernielingen van Palestijnse huizen en andere eigendommen uitgevoerd van mensen die eerder, soms vele jaren, tevergeefs hadden geprobeerd een bouwvergunning te krijgen. Israel geeft dat soort vergunningen vrijwel nooit aan Palestijnen in Oost Jeruzalem, of in ”area C” van de Westoever, het deel van de Westoever (61 procent van het totaal) dat onder ongedeeld Israelisch bestuur valt.
Gesloopt werden twee appartementsgebouwen en een restaurant in Oost Jeruzalem, een klaslokaal in een Bedoeïenendorpje, een deel van een huis in Beit Jala bij Bethlehem en vier waterbronnen om het vee te drenken in Jurat al Kheil bij Sair, in het district Hebron in het zuiden van de Westoever.

De twee appartementsgebouwen stonden in de wijk at Tur van Oost Jeruzalem. Zij bevatten ieder twee appartementen van 180 vierkante meter, en waren eigendom van de broers Taysir, Jasir, and Ahmad Abu al-Hawa. Zij en hun families werden om drie uur ’s nachts uit hun huizen gehaald en mochten geen meubiliair of eigendommen in veiligheid brengen. Zestien mensen stonden zo in het holst van de nacht op straat.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist