Israel pakt 10 familieleden van Ahed Tamimi op, onder wie haar gewonde neefje

Israëlische troepen hebben maandagmorgen vroeg tien leden gearresteerd van de uitgebreide familie Tamimi, de familie van de intussen 17jarige Ahed Tamimi die samen met haar moeder sinds midden december in voorarrest zit, omdat ze een soldaat een klap heeft gegeven. De helft van de arrestanten was minderjarig.

Onder de opgepakte kinderen was ook het 15-jarige neefje van Ahed, Mohammed Tamimi, en diens 17 jaar oude broer Tamim. Mohammed Tamimi (zie foto) werd in december, een uur voordat de botsing tussen Ahed en de Israëlische soldaat plaatsvond, van korte afstand door de Israeli’s met een zogenoemde ”rubberkogel”(met rubber overtrokken ijzeren cylinder) in zijn gezicht geschoten. Tijdens een operatie van zes uur werd de kogel uit zijn schedel verwijderd, waarbij een deel van de schedel ook moest worden weggenomen. Mohammed is nog niet hersteld van deze operatie.Vier

Onder kinderen die maandag werden meegenomen waren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar, één van 19. De rest was tussen de 21 en 29 jaar. Nabi Saleh, waar iedere week wordt gedemonstreerd tegen het feit dat een naburige Israëlische nederzetting land en een bron van het dorp heeft afgepakt, is sinds de arrestatie van Ahed het doelwit van regelmatige Israëlische invallen.

Dat is in dit soort situaties routine onder de Israëlische bezetting.

Via:: Abu Pessoptimist