Israel maakt aanstalten het Bedoeïenendorpje Khan al Ahmar te slopen

Militairen en vertegenwoordigers van het ”Burgerbestuur” (het militaire bestuur op de Westoever) hebben afgelopen woensdag de bewoners van het Bedoeïenen dorpje Khan al Ahmar (bij Jeruzalem) een bezoek gebracht om hen te vertellen dat vertrekken hun enige optie is.  Alle huizen van het dorp worden dan afgebroken, inclusief de school, die met hulp van UNICEF is gebouwd en waar onderwijs wordt gegeven aan meer dan 150 kinderen tussen de zes en vijftien jaar, onder wie ruim de helft kinderen uit dorpen in de omtrek.
Alle 21 families uit Khan al Ahmar kregen te horen dat ze kunnen verhuizen naar al-Jabal West – een “verhuisplek” die hen zonder enig overleg is toegewezen. Volgens de bewoner is dat een plek pal naast de vuilstort  van de plaats Abu Dis.
Het bezoek van de militairen van het ”burgerbestuur” kwam ondanks het feit dat over de zaak binnenkort  een hoorzitting wordt gehouden voor het hooggerechtshof. De mensenrechtenorganisatie B’tselem veronderstelt dat het bezoek mogelijk bedoeld was om straks tijdens de zitting te kunnen zeggen dat de bevolking ”geraadpleegd is”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist