Israël heeft sinds het begin van het jaar al 313 Palestijnse huizen en gebouwen gesloopt

Israël heeft sinds het begin van dit jaar 313 Palestijnse gebouwen en structuren vernield. Dat is meer dan de helft van het totaal over 2015. Meer dan 500 Palestijnen zijn daardoor dakloos geworden volgens cijfers van het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire zaken van de VN, OCHA. Het grootse deel van de vernielingen werd uitgevoerd in één week, namelijk tussen 9 en 15 februari.
He gaat vooral om Palestijnse Bedoeïenen-gemeenschappen in de heuvels van Zuid-Hebron, de Vallei van de Jordaan en het zogenaamde ”E1 gebied”, tussen Ma’ale Adumim en Jeruzalem.
Het E1-gebied is een gebied dat Israel in het verleden heeft bestemd als een stook land waar gebouwd zal gaan worden zodat de nederzetting en de stad één geheel gaan vormen. In het gebied van Zuid-Hebron gaat het om acht dorpen die in een gebied liggen dat Israel heeft bestempeld tot oefenzone voor het leger, ‘Firing Zone 918,’ Israel is al 15 jaar bezig de inwoners daar het leven zuur te maken en te verjagen. De Jordaanvallei staat al lang op het Israelische verlanglijstje van te annexeren gebieden. (bron)

Via:: Abu Pessoptimist