Israel doodt Palestijn die gezocht werd in het kader van de ”veiligheidscoördinatie” met de PA

Israëlische militairen hebben maandagochtend in al Bireh bij Ramallah na een twee uur durend vuurgevecht een Palestijn gedood. Het was de 33jarige Basil al Araj uit Walaja in het district Bethlehem. Hij moest de strijd opgeven nadat zijn munitie was opgeraakt. Volgens omstanders werd hij daarop door de Israëlische militairen met meerdere schoten geëxecuteerd. Zij zagen hoe een dode man later aan zijn voeten uit het huis werd gesleurd waar hij zich schuil had gehouden. Het huis zelf was daarvoor ook gedeeltelijk vernield doordat de Israeli’s er een anti tankraket op afschoten.

Na de dood van al Araj braken onlusten uit. Twee mensen liepen schotwonden op.
Al Araj werd in april vorig jaar gearresteerd door de politie van de Palestijnse Autoriteit, samen met twee anderen, Haitham Siyaj en Muhammad Harb. Kort daarvoor had Mahmoud Abbas er tegenover de Israelische tv (kanaal 2) en het Duitse blad Der Spiegel over gepocht dat de Palestijnse veiligheidsdiensten iedereen zouden oppakken die plannen beraamde om aanslagen of verzetsdaden uit te voeren.

De arrestatie van al Araj en de twee anderen trok destijds erg de aandacht, omdat zij zich aansloten bij een hongerstaking van drie andere gevangenen in de Palestijnse gevangenis, aangezien ze zouden zijn gemarteld. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist