Israel beschiet Shifa ziekenhuis en een park en doodt tien kinderen

Israelische militairen hebben maandag het Shifa- ziekenhuis in Gaza-stad, het belangrijkste ziekenhuis van Gaza gebombardeerd en een park bij het strand van Gaza-stad. Daarbij kwamen tenminste tien kinderen om. De tien slachtoffertjes  vielen bij de beschieting van het park bij het Shati-kamp waar de kinderen – in de relatieve kalmte van een officieus bestand – aan het spelen waren op deze eerste dag van Eid al-Fitr (het Suikerfeest).
Deze dag, maandag, werden in totaal 44 mensen gedood en 241 gewond in de hele Strook als gevolg van de hervatte Israelische bombardementen vanuit de lucht, zee en op land. ook werden 12 doden van vorige dagen van onder het puin gehaald. Het totaal aantal doden staat nu, volgens cijfers van het ministerie van Gezondheid in  Gaza op 1.088, vwn wie 251 kinderen en 50 ouden van dagen. Er zijn 6.470 gewonden van wie 1.980 kinderen en 259 bejaarden.
Een staakt-het-vuren lijkt ver weg. De Israelische premier Netanyahu zei maandag in een speech dat de campagne in Gaza om alle militaire capaciteit van Hamas in Gaza te ontmantelen nog een lange tijd kan gaan duren.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist