ISIS rekruteert xenofoben

Tuig van ISIS heeft het weer eens een uiterst laffe aanslag gepleegd. Dit keer in Barcelona. Niet alleen om dood en verderf te zaaien, niet alleen om het gehate Westen een slag toe te brengen, en ook niet alleen om de toeristische industrie kapot te maken…

ISIS heeft xenofoben nodig, want xenofoben haten moslims, zijn bang voor moslims. En moslims haten en vrezen heeft als bijkomend effect dat brave moslims zich tussen xenofobe mensen een beetje bekeken voelen, gediscrimineerd voelen, achtergesteld voelen. Moslims gaan haastig afstand nemen van een aanslag als die in Barcelona omdat de xenofoob dat van hen eist. Moslims die part noch deel hebben aan die aanslag moeten van xenofoben afstand nemen. Moslims worden na iedere aanslag weer onder druk gezet door de xenofobe gemeenschap, worden gehaat en moeten weg. Alle grenzen dicht!
Natuurlijk ontstaan er dan ook spanningen bij moslims. Sommigen worden boos, zo boos op de xenofoben dat ze gaan luisteren naar mensen die haat prediken. Haat, niet alleen tegen xenofoben, maar ook tegen ons, onschuldige westerlingen die het allemaal niet precies weten. Ze radicaliseren en sluiten zich aan bij bijvoorbeeld, jullie raden het al, ISIS.

Westerlingen die het niet precies weten kunnen radicaliseren door mensen als Donald Trump en Steve Bannon. Nederland heeft zijn eigen mini-Trumps en Bannons. Jan Roos bijvoorbeeld is een persoon die niks liever wil dan dat u moslims gaat haten om dingen waar ze part noch deel aan hebben zoals de aanslag in Barcelona. Of Joost Niemöller die, net als Bert (rifapen) Brussen een online krantje heeft waarin hij heel mooi zijn xenofobe schrijfsels kan publiceren en westerse mensen wil inspireren om moslims te gaan haten. Overigens kunnen niet alleen wij, maar ook moslims van die schrijfsels leren wat voor verschrikkelijke xenofobe types Bert, Joost en Jan zijn. Je zou Bert, Joost en Jan haatpredikanten kunnen noemen, maar dat mag niet want ze zijn namelijk geen moslims. Wist je trouwens dat in de krant en op tv alleen moslims en getinte personen terrorist kunnen zijn? Raar hè.

Oké jongens, het uurtje maatschappijleer is alweer om. Volgende keer gaan we het hebben over Charlottesville en gaan we ons afvragen waarom het zo lastig is om nazi’s te zeggen tegen nazi’s. En vergeet niet je huiswerk te maken!