ISIS claimt in nieuwe video aanslag op Russisch vliegtuig

ISIS claimt in een op 6 november op Archive.org geplaatste video opnieuw de verantwoordelijkheid voor het neerstorten van het Russische passagiersvliegtuig in de Sinaï, ruim een week geleden.  De video is gemaakt door “ISIS: Provincie Aleppo”.  Eerder al eiste “ISIS: Provincie Sinaï” de verantwoordelijkheid op.

Details over de aanslag worden niet geopenbaard, maar ISIS noemt de aanslag nadrukkelijk een vergelding voor de Russische luchtaanvallen in Syrië. Sinaiindex

De video, poëtisch getiteld “Zielen genezen door Russen te doden”, opent met beelden van de gevolgen van bombardementen op de Syrische stad Aleppo en bevat een lofzang op het “harde werk van onze broeders in de Sinaï”.

De oorzaak van het neerstorten van het vliegtuig is nog niet met zekerheid vastgesteld, maar volgens onderzoekers is op een opname uit het vliegtuig duidelijk een explosie te horen. Een mechanische oorzaak wordt niet volledig uitgesloten – met name niet omdat het vliegtuig al eerder gebreken vertoonde –  maar een aan boord gesmokkelde bom lijkt nu het meest waarschijnlijke scenario.

Bron: The Independent

De video van ISIS vind je hier.