Is Trump eerlijk als hij zegt: “Is ons eigen land zelf zo onschuldig?”

President Trump bleef zijn eigen onvoorspelbare zelf in een interview met extreem-rechtse zender Fox News. Op de vraag of het wel kan dat hij goed overeenkomt met een ‘killer’ als Russisch president Poetin antwoordt hij vlot: “Zijn wij zelf zo onschuldig?”. Dit is meer dan een zoveelste incident, een korte terugblik op een toch wel historisch precedent.

Amerikaanse en Britse mainstream media waren er als de kippen bij om president Trump te veroordelen voor zijn uitlating over Russisch president Poetin in zijn interview met de extreem-rechtse zender Fox News. De zender publiceerde net dat korte uittreksel op 5 februari 2017 als teaser voor een langer interview dat integraal werd uitgezonden op maandag 6 februari 2017, meer bepaald kort na de wedstrijd van de Super Bowl, de jaarlijkse finale van het Amerikaans ‘voetbal’.

De Superbowl wordt in de VS geëerd als het voornaamste sportevenement van het jaar. Het is een soort superfinale van het Amerikaanse ‘football’ op het einde van het sportseizoen. Op die dag hangen miljoen Amerikanen voor de buis. Een interview op die dag heeft dus altijd veel meer kijkers dan op een gewone werkdag, ook omdat ze tijdens de match er meermaals aan worden herinnerd dat het gaat komen (wat de Amerikanen ‘football’ noemen heeft specifieke regels om toe te laten dat de match zeer frequent onderbroken wordt voor reclame). In dit fragment (zie weblink onder dit artikel) stelt Fox-top anker Bill O’Reilly de vraag of Trump de vorige KGB-agent Poetin respecteert:

“Ik respecteer hem, maar ik heb respect voor veel mensen, dat betekent nog niet dat ik er goed mee ga overeenkomen.” Trump zei verder dat hij eender welke assistentie van Rusland zal appreciëren in de strijd tegen de terroristen van IS.

“Maar Poetin is een ‘killer’”, zegt O’Reilly.

“Er zijn veel killers”, is het antwoord van Trump, “Wij hebben heel wat killers. Wat denk jij? Is ons land zo onschuldig?”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be