Is dit het belangrijkste document aller tijden van het IMF?

Heeft het IMF net één van zijn belangrijkste documenten ooit gepubliceerd? De politieke implicaties zijn alleszins groot. Deze mondiale instelling stelt niet minder dan een transferunie voor of een dramatische schuldherschikking.

De hele Griekenland-deal is in een recordtijd een bijna onontwarbaar kluwen geworden. Alle hoofdrolspelers noemen het een slecht akkoord. Dat ernstige economen geen geloof hechten aan de haalbaarheid van de bijkomende besparingen, wisten we al. Stiglitz, Krugman en Sachs noemden het akkoord waanzinnig.

Christian Odendahl, hoofdeconoom bij de denktank Centre for European Reform voorspelt dat de Griekse economie nog met 4,5 procent zal krimpen door de besparingen. De voorzitter van de eurozone, de Nederlander Jeroen Dijsselbloem gaf dat openlijk toe op de Nederlandse tv. “Het zal nog zwaarder worden voor de Grieken voor het beter wordt.”

Premier Tsipras gaf voor het eerst na de marathononderhandelingen van dit weekend een uitgebreid interview op de Griekse overheidszender ERT. “Ik tekende een overeenkomst waar ik niet in geloof, maar ik wil de gemaakte afspraken wel doorvoeren”, zei hij. Hij was genadeloos voor zijn tegenstrevers binnen de eurozone. Verkiezingen doen er voor hen niet toe, zei hij en hij noemde hen wraakzuchtig. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

[Het Rapport waar de meerderheid van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal niet bij kan: hier.]