Irving Moskowitz is nu ‘in het paradijs’ volgens zijn kolonistenvrienden

De Israëlische kolonistenzender Arutz 7 maakt deze dag ” met schrik en extreme droefheid” bekend dat dr Irving Moskowitz 88 jaar oud is overleden. Moskowitz was de oprichter-financier van de zender, dus verwonderlijk is deze reactie niet. Afgezien daarvan was Moskowitz, via een Moskowitz-fonds dat hij beheerde samen met zijn vrouw Cherna, de grote weldoener van de nederzettingen-organisaties Ateret Cohanim en Elad, die beide volop bezig zijn Jeruzalem te ”verjoodsen’.

Moskowitz, een medicus die ontzettend rijk werd met het exploiteren van casino’s in Florida, maakte daaruit voortvloeiende gelden – ongetwijfeld belastingvrij – over naar zijn Jeruzalemse makkers, waar zij dienden om Palestijnen uit hun huizen te procederen en ze vervolgens cadeau te doen aan Joodse kolonisten.
Hij deed dat al heel wat jaren. Arutz 7 meldt dat ”duizenden studenten aan Yeshiva’s (Joodse seminaries) kinderen en families die in de Oude Stad (van Jeruzalem) wonen, en in Abu Tor, de Stad van David (= in het Arabische Silwan), Kfar HaTeimanim in Shiloach (= eveneens Silwan), Shimon HaTzaddik (=Sheikh Jarrah), Beit Orot (= is de Olijfberg/Abu Tor), Maaleh HaZeitim (=deel van Silwan), Kidmat Zion (= deel van Abu Dis) en Ganei Yitzchak (ook ergens in Arabisch-Jeruzalem) Irving Moskowitz voor altijd dankbaar zullen zijn”. Volgens Arutz 7 ”heeft hij het aangezicht van Jeruzalem voor altijd veranderd.”

Dit alles kan ik, AbuP., helaas alleen maar beamen. Moskowitz heeft met zijn geld duizenden Palestijnen ongelukkig gemaakt en vooral in Jeruzalem een schade aangericht die waarschijnlijk niet meer ongedaan te maken valt.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist