Iraakse regeringstroepen nemen het grootste deel van Fallujah in

Iraakse toepen hebben het centrum van Fallujah ingenomen op de strijdkrachten van de Islamitische Staat (IS of Daesh), zo heeft de premier van Irak, Haidar al-Abadi vrijdag in een tv-speech verklaard. Wèl zijn er nog delen van de stad in handen van IS. De troepen zijn bezig de nog aanwezige IS-strijders uit hun schuilplaatsen te verjagen.
Twee jaar geleden, in 2014 verloor de staat de stad aan Daesh. Enkele maanden later werd ook de tweede stad van Irak, Mosul, door Daesh ingenomen.
“We hebben beloofd dat we Fallujah weer terug zouden veroveren en dat hebben we gedaan,” zei Abadi. ”Onze strijdkrachten hebben de controle over de stad op een paar kleine verzetshaarden na die in de komende uren zullen moeten worden schoongeveegd. Fallujah is nu weer van de natie en Mosul is de volgende slag.”
Eerder die dag hadden de troepen het centrum van de stad, die vijftig kilometer (een uur rijden) van Bagdad ligt, ingenomen en de Iraakse vlag gehesen op het gemeentehuis.
De slag om Fallujah begon vier weken geleden. De strijd is gevoerd door het Iraakse leger en shi’itische troepen onder de naam de ”Volks Mobilisatie Eenheden” met luchtsteun van de Amerikanen. Het was de eerste grote overwinning tegen Daesh van het Iraakse leger. De tegenstand was overigens niet al te groot.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist