Inwoners van Susya (Z-Hebron) leveren strijd tegen overname van weer een deel van hun land

Israelische militairen hebben zaterdag een groep Palestijnen aangevallen die een tent probeerde weg te halen, die kolonisten hadden neergezet op het privé lande van één van hen. Het betreft land van het dorp Susiya, dat al jaren wordt geterroriseerd door de inwoners van de gelijknamige nederzetting Susya, die vooral wordt bewoond door tot het jodendom bekeerde Nederlanders en Zuidafrikanen. Het hoofd van de gemeenteraad van Susiya, Jihad al-Nawaja’a, vertelde het persbureau WAFA dat de soldaten de dorpelingen aanvielen toen ze een tent weghaalden, die was neergezet op het land van de familie  al-Hadar, met de kennelijke bedoeling dit land te gaan gebruiken voor de uitbreiding van de nederzetting. Een van de leden van de familie al-Hadar, Mohammad al-Hadar, 35, werd gearresteerd.

De problemen met de tent zijn al meerder weken aan de gang. De tent is neergezet door de voorpost Mitzpe Yair, en het leger heeft het privé-land tot ”gesloten militair terrein” verklaard, vaak een voorbode voor het in beslag nemen van de grond.
Het verhaal van Susya (Susiya) is treurig. Het dorp had het ongeluk op de plek van opgravingen te wonen en is al eens in zijn geheel verplaatst. Het staat eigenlijk steeds op de nominatie om in zijn geheel te worden opgeheven.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist