De inwoners van Jalud, een dorp temidden van Israelische nederzettingen, zijn al jaren vogelvrij

Israëlische bulldozers hebben zondagmorgen landbouwgrond van het dorp Jalud ten zuiden van Nablus afgegraven. Dat heeft Ghassan Daghlas meegedeeld, de man die voor de Palestijnse Autoriteit de activiteiten van de nederzettingen in het noorden van de Westoever volgt. Het betreffende stuk land ligt tussen de nederzettingen Shiloh en Shvut Rachel.
De grond die door de bulldozers van de kolonisten werd bewerkt behoort toe aan Tawfiq Abdullah al-Haj Mohammad en Mohammad en Ahmad Abed al-Rahim Hajj Mohammad. Volgens Daghlas zijn de Israëli’s van plan het land te gaan gebruiken om er de nederzettingen mee uit te breiden. Ma’an News vroeg de woordvoerders van het leger om commentaar, maar werd niet teruggebeld.

Het is niet voor het eerst dat het dorp Jalud, dat is omringd door de nederzettingen Esh Kodesh, Adi Ad, Ahiya and Shvut Rahel, te maken krijgt met het illegaal afzetten van land van het dorp door kolonisten. Van 2001 tot 2007 was het de dorpelingen verboden hun grond te bewerken, afgezien van een paar dagen per jaar en na afspraak met het Israelische leger. In november 2010 werd vijf of zes hectare grond ingepikt voor een weg van de nederzetting Shiloh naar de ‘outpost’ Shvut Rachel. En in december 2010  namen kolonisten zes hectare over.   ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist