Internationale gemeenschap negeert Syrische vluchtelingen

Terwijl Teeven paniek loopt te zaaien over een toename van het aantal vluchtelingen en gevolgd door een onvermijdelijk tsunami gebrul van de PVV, is er in de regio een humanitaire crisis die zijn weerga niet kent. Teeven en al die andere grenzen dicht, allemaal gelukzoeker brullers en brallers zouden zich de ogen uit de kop moeten schamen. Wat een ziek volk.

De onwil van de internationale gemeenschap om Syrische vluchtelingen in Turkije te helpen leidt tot een ongeziene humanitaire crisis, waarbij vluchtelingen worden teruggejaagd of beschoten. Dat maakt Amnesty International op 21 november 2014 bekend in een uitgebreid rapport.
Meer dan 1,4 miljoen Syrische vluchtelingen in Turkije wacht een kille winter, terwijl 3 miljoen andere vluchtelingen in Syrië zelf aan hun lot worden overgelaten (foto https://arche-nova.org)

Het Amnesty-rapport Struggling to Survive: Refugees from Syria in Turkey beschrijft de precaire toestand waarin ruim 1,6 miljoen Syriërs in Turkse opvangkampen zich op dit moment bevinden. Het document benadrukt ook “de betreurenswaardige tegenzin van de internationale gemeenschap om deze vluchtelingen financieel te helpen”.

Volgens Amnesty heeft Turkije moeite om zelfs in de basisbehoeften van de vluchtelingen te voorzien. “Veel mensen die over de grens vluchten, leiden nu een armzalig leven”, vertelt Amnesty-onderzoeker Andrew Gardner.

Op dit moment draagt Turkije volgens Amnesty de zwaarste lasten. Het land vangt bijna de helft van de 3,2 miljoen Syrische vluchtelingen op en heeft daarvoor al bijna 3,2 miljard euro uitgegeven. Tegelijkertijd hebben de VN dit jaar maar 110 miljoen euro subsidies kunnen vrijmaken, terwijl er oorspronkelijk 396 miljoen euro was beloofd door internationale geldschieters. “De weigering van de rijke landen om meer hulp te bieden is afschuwelijk”, zegt Gardner.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be