In Nederland geboren 13-jarige Tri Pham wordt uitgezet naar Vietnam

En wederom gaat dit sterkere en socialere kabinet een kind dat hier geboren en getogen is uitzetten naar een voor hem volkomen vreemd land. Het betreft deze keer Tri Pham, de dertienjarige zoon van Vietnamese ouders:

WAGENINGEN – De 13-jarige Tri Pham uit Wageningen wordt uitgezet. De jongen moet met zijn ouders terug naar Vietnam. Dat zegt burgemeester Van Rumund op Twitter. Hij bracht het slechte nieuws aan Tri en zijn familie. (NOS)

Er zou weer een regeltje overtreden zijn, iets met een meldplicht, dat zou legitimeren waarom je een kind naar een wildvreemd land met voor hem een compleet onbegrijpelijke taal en cultuur zou mogen uitzetten. Het kinderpardon zou in dat geval niet van toepassing zijn. Welnu, als regels veroorzaken dat dit soort absurd onmenselijke beslissingen genomen mogen worden, waarbij de toekomst van een kind helemaal kapot wordt gemaakt, dan kloppen die regels of op zijn minst de uitvoering ervan niet. Dat laatste is niet verrassend, daar er inmiddels vele jaren uitsluitend rechtse types zoals Verdonk, Teeven en dan nu Dijkhoff op die portefeuille zitten, of anders wel weekdieren zoals Gerd Leers die zijn gehele bewindsperiode zich al knipmessend voor Geert Wilders heeft voortbewogen.

Kinderombudsman Marc Dullaert heeft zich ook nog ingezet voor Tri Pham, en meer in het algemeen heeft hij zich verzet tegen de uitvoering van het Kinderpardon door Fred Teeven. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat zijn gedwongen vertrek daarmee te maken heeft.