“In Molenbeek zie ik veel weerbare vrouwen”

Maria Vindevoghel woont met haar gezin sinds 1979 in Sint-Jans-Molenbeek.“Ik zie veel weerbare vrouwen, die voor hun kinderen alleen maar een degelijke toekomst willen.” Zij vertelt haar verhaal over 36 jaar in Molenbeek aan DeWereldMorgen.be.

“Ik ben in 1979 in Brussel aanbeland, op zoek naar werk. Eigenlijk wou ik naar de Derde Wereld, om daar een of andere vorm van sociaal werk te gaan doen. Een aantal vrienden raadden me aan om eerst wat ervaring op te doen in Brussel. Zo belandde ik eerder toevallig op een appartementje in Molenbeek, gewoon omdat mijn broer daar in de buurt woonde en me had geholpen iets te vinden.”

“In Molenbeek woonden toen nog relatief veel Vlamingen. Ik begon daar te werken in een wasserette. Het stootte mij daar snel tegen de borst hoe de bazin omging met haar personeel, Vlamingen, Franstaligen én migranten. Die werden erbarmelijk slecht betaald en kregen zelfs slaag als het niet vooruitging. Toen ik dan tussenkwam voor juiste verloning en voor betere werkomstandigheden ijverde werd ik daar ontslagen. Dat heeft me gesterkt in mijn sociaal engagement.” (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be