IMF trainde Griekse journalisten in ‘positieve berichtgeving’

Tijdens de hoorzittingen van de Griekse onderzoekscommissie over de wettelijkheid van de schuld kwam ook Panagiotis Roumeliotis, voormalig Griekse gezant bij het IMF, aan het woord. Hij getuigde onder meer dat het IMF in Washington aan Griekse journalisten seminaries gaf om het IMF gunstig voor te stellen.

Het zou om meerdere journalisten van grote Griekse media gaan. Op de seminaries van het IMF werd ook aangeleerd hoe de Europese Commissie voor te stellen. Panagiotis Roumeliotis zei dit als antwoord op een specifieke vraag, maar weigerde de namen van de betrokken journalisten vrij te geven. Volgens hemzelf was hij daar enkel toevallig van op de hoogte omdat hij enkele van deze journalisten tegenkwam in het hoofdkwartier van het IMF in Washington.

Tijdens zijn getuigenis verklaarde Roumeliotis onder meer: “In Griekenland werden bepaalde individuen, die voor de Griekse media werken, aangeworven (‘contracted’) om het feit te verbergen dat de Griekse schuld onhoudbaar was.” Verder zei hij: “Christine Lagarde (directeur van het IMF) en andere hoge ambtenaren van het IMF hebben mij voor mijn getuigenis voor de onderzoekscommissie gecontacteerd om mij eraan te herinneren dat personeelsleden van het IMF immuun zijn voor vervolging.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be