Im Westen nichts Neues

Alsof ik zou twijfelen aan mijn eigen woorden toen ik vorige week suggereerde dat mensen hun t.v. aan de kant zouden moeten doen en het abonnement opzeggen op de dagelijkse viezigheid die door de brievenbus naar binnenkomt omdat het toch allemaal fascisme met bewegende plaatjes en verpakt in krantenpapier is, keek ik afgelopen zondag even voor het eerst sinds weet ik hoelang naar het VPRO-programma ‘Buitenhof.’
Niet naar het gehele programma, daar heb ik echt het geduld niet voor wetende inmiddels wel hoezeer de media gelijkgeschakeld zijn in dit land waar fascisme en oorlogspropaganda mainstream zijn en wat voor een nazi’s en met nazi’s heulende lamlullen er in de politiek zijn. Maar het kan nooit kwaad te weten wat de vijand denkt zullen we maar zeggen.
Nou was het dit weekend ook precies een jaar geleden dat de in de hoofdsteden van het westen zo bejubelde fascistische staatsgreep plaatsvond in Oekraïne: de Oekraïners zouden eindelijk de weg van de democratie op gaan (dat Janoekovitsj eerder in naar de maatstaven van de EU vrije verkiezingen verkozen was tot president en tabak kreeg van diezelfde EU met zijn corrupte eenzijdige verdragen was iets waar gemakshalve maar over gezwegen werd) en alles zou beter worden.
Weet u het nog? Ook hij was erbij daar in Kiev en nu, een jaar later, was hij in Buitenhof: Hans van Baalen!

'Er is in Nederland een generatie die zenders op t.v. heeft waarop een heleboel rotzooi de huiskamer binnenkomt. '
‘Er is in Nederland een generatie die zenders op t.v. heeft waarop een heleboel rotzooi de huiskamer binnenkomt. ‘

Je zou zeggen: prachtig. Mooie gelegenheid om eens te vragen hoe dat nou toch zit met die moorden op Maidan. Prima moment om ook eens te vragen naar de bezigheden in verband met de gebeurtenissen in Oekraïne van beroepsintrigant Jacques Monasch, George Soros die naar verluidt miljarden in ‘regime change’ zo hier en daar steekt en de rol van VS-diplomaat Victoria -‘fuck the EU’- Nuland in het geheel.
Of naar het verband tussen het vurige pleidooi van Van Baalen voor de winning van schaliegas (dat heel toevallig ineens van zijn website verdwenen is maar hier kunt u het nog lezen. Met dank aan Lars Boelen) en het feit dat nu precies juist in die gebieden in Oekraïne waar het barst van het schalie-gas de met steun van diezelfde van Baalen & co. aan de macht gekomen nazi’s moordend en brandschattend tekeer gaan alsof er sinds 1943 niets veranderd is.
Heeft de (toen) toekomstige ‘ambtenaar van de burgerlijke’ stand Frans Timmermans de marsorders uit ‘ze steets’ nauwkeurig opgevolgd? Hebben de twee coalitie-partijen van Bruin II hun respectievelijke aandelen in de fascistische staatsgreep die op stapel stond goed met elkaar afgestemd? Allemaal zinvolle dingen om eens uitgebreid met Van Baalen over te babbelen dacht ik zo.
Wat moet iemand voelen die weet dat ie heeft bijgedragen aan duizenden en duizenden doden, honderdduizenden vluchtelingen, honderdduizenden getraumatiseerde mensen, steden en dorpen volkomen verwoest…
Zou de moeite waard geweest zijn dat eens even te vragen. Per slot van rekening zouden zulke vragen als die ik hier stel ook voor kunnen komen in een proces waar iemand terecht staat wegens samenzweren tegen de vrede, het samenspannen om een oorlog te veroorzaken en medeplichtigheid aan alle misdaden die daaruit voortvloeien.

Maar nee, het ging helemaal niet over Oekraïne of de meer dan inmiddels vijfduizend doden die kennelijk voor de heren aan tafel volstrekt niet van belang zijn en de gigantische verwoestingen daar als gevolg van de bemoeienissen van het westen. Met een opmerking van NAVO-generaal Bradshaw die door ‘Buitenhof’ gretig werd vertaald als zou president Poetin wel eens kunnen besluiten tot een (citaat) ‘Blitzkrieg tegen een van de Baltische staten’ werd er afgetrapt voor een kwartiertje veel ‘ge-als’ door de twee Clavannetjes van dienst Hans van Baalen en Clingendaal-chef Ko Colijn.
Met dien verstande dat dr. Clavan destijds grappig was en deze twee niet.
Poetin is net als Hitler was de suggestie door het gebruik van het woord ‘Blitzkrieg’, het is even misdadig als grotesk. Verder zou de Russische president gezegd hebben binnen twee dagen via diverse hoofdsteden in Warschau te kunnen staan (Reagan zei ooit dat ie binnen 5 minuten de Sovjet Unie zou gaan bombarderen). Het IS ‘aan de poorten van Rome’ (waar ze volgens mij niet veel kwaad zouden kunnen doen aangezien het Herrenvolk van de PVV ze al voor was) is iets waar ‘we’ niet te luchtig over mogen doen aldus Colijn met een kop als een donderwolk waarbij de VVD-Europarlementariër nog even de gelegenheid te baat nam en heel valselijk suggereerde dat er onder de stakkerds die hun leven op gammele bootjes wagen om de Middellandse Zee over te steken, heel wel IS terroristen zouden kunnen zitten…
In gedachten hoorde ik al iemand ‘dobbernegers’ krijsen.
Zo ongeveer aan het einde van het gejank over al die bedreigingen waar wij, niets vermoedende burgers van Europa, aan bloot staan trakteerde de Europarlementariër van de VVD de kijker nog even op een staaltje psycho-analyse over ‘de onderbuik van Poetin.’
Nou hebben onderbuiken voor VVD’ers over het algemeen een onweerstaanbare aantrekkingskracht en Hans van Baalen is als naar verluidt ooit bewonderaar van fascist Joop Glimmerveen helemaal een expert op het gebied van dat lichaamsdeel en de bruine troep die het produceert welke kennelijk door velen in het leven als zijnde leidend beschouwd wordt. Zijn opmerking eerder in de uitzending over die vluchtelingen waar IS-strijders tussen zouden kunnen zitten illustreert een en ander perfect.
Maar de boodschap was duidelijk: ‘Zit in angst, burgers van Europa en betaal fors mee aan nog meer wapens en manschappen.’
De geesten moeten rijp gemaakt worden voor een langdurige oorlog of in elk geval de kans erop. Da’s goed voor de ‘bisnizzz’ van Boeing, Raytheon en al die andere wapenfabrikanten.
Zelfde stompzinnige gejank en gedram dus als zo’n dertig jaar geleden: ‘We moeten die kruisraketten plaatsen en de NAVO moét veel meer geld krijgen want anders staan de Russen binnen 48 uur aan de Noordzee.’
Im Westen also nichts Neues.
Geldt ook voor de zogeheten mainstream media die per slot van rekening slechts bestaan bij de gratie van oorlogsprofiteurs: al decennia lang hetzelfde oorlogszuchtige liedje en niks nieuws.
Fascisme met bewegende plaatjes.