Ik herhaal: dit land is echt van iedereen!

Halbe Zijlstra van de PVV met leden gaat weer eens…full PVV.

Nadat eerst partijgenoot Azmani (die achterlijke crypto-PVV’er met zijn aangeleerde Gooische ‘rrrr’ en van Oost Europeanen RAUS!) kwam met de idioterie van een hek van ruim 60.000 kilometer om Europa en men verder met de suggestie kwam van bommen op boten en de kusten van Afrika, probeert nu Zijlstra het nog eens: een hek om Europa want we hebben een VLUCHTELINGENPROBLEEM!!! en al die mensen die vluchten voor door het westen veroorzaakte oorlogen en andere ellende betekenen ‘DER UNTERGANG!!!’

Voor ‘ons’ wel te verstaan. Daarom dat hek van 60000 kilometer om Europa plus bommen op boten en de kusten van Afrika. Hoe wereldvreemd en vooral ook: hoe immoreel wil je het hebben? Kan het eigenlijk nog smeriger worden dan dat?

Om de hersenspinsels – want dat zijn het wat Zijlstra, Azmani en de rest van dat bruine jankgilde erop nahouden – te staven wordt de bekende riedel afgedraaid van ‘opvang in de regio’ waarbij ‘de regio’ wel een heel rekbaar begrip is: iemand uit Damascus of Sanaa opvangen in Libië, Soedan of Egypte? ‘De regio’ dat is voor Zijlstra en consorten ‘overal zolang het maar niet hier is.’ Laat niemand enige illusie koesteren: die ‘opvang in de regio’ waar Zijlstra en Azmani mee lopen te leuren is een wassen neus. Het interesseert die totaal gewetenloze uitbaters van oorlog, armoede en haat namelijk geen zak dat miljoenen mensen elders verrekken of verdrinken in zee. Het enige dat ze willen is ‘een Europa van vreemde smetten vrij’ en het ongestoord kunnen blijven leegroven van de landen waar vandaan steeds meer mensen op de vlucht moeten.

Bovendien, 97% van de vluchtelingen komt helemaal niet naar Europa, die worden al opgevangen buiten Europa. Vaak zelfs nog in eigen land en daar kiezen die mensen evenzo vaak zelf voor, gewoon vanwege het simpele feit dat niemand, ik herhaal, niemand het leuk vindt de streek waar die is opgegroeid, waar zijn geliefden vandaan komen, waar dierbare herinneringen liggen, te moeten verlaten vanwege oorlog en andere weerzinwekkende mensenrechten-schendingen en er altijd weer de hoop is op betere tijden.

De PVV’s met of zonder leden interesseert dat – en het kan niet vaak genoeg benadrukt worden – geen zak. Elke vorm van menselijkheid is hen vreemd en een zinvolle discussie met dergelijke psychopaten hoef je niet proberen te voeren.

Ik heb het onlangs nog in mijn eigen omgeving ervaren toen er gesproken werd over de komst van een AZC.

Als vluchtelingen dan wel naar Europa komen, gewoon omdat ze anders werkelijk helemaal nergens terecht kunnen, dan blijkt iedere keer weer – en ook dat is mijn persoonlijke ervaring – wat een geweldige mensen het zijn. Een verrijking in elk denkbaar opzicht: de motivatie om bij te dragen aan de nieuwe omgeving door werk, de taal te leren, vrijwilligerswerk, de cultuur, de tradities (echte tradities in plaats van surrogaattradities die onder het mom van een ‘kinderfeestje’ onvervalst racisme moeten maskeren) en de gastvrijheid die die mensen meebrengen.

Ze zijn geen belasting zoals een misbaksel van de NOS ons wilde laten geloven maar een verrijking.

Tot zover een kleine aanvulling mijnerzijds op een uitstekend stuk van hoogleraar Leo Lucassen die hier de vloer aanveegt met de vunzige demagogie van de leider der ‘PVV met leden.’
Dit land is echt van iedereen en niet het exclusieve bezit van omhoog gevallen tokkies als Zijlstra of Azmani plus het legioen jankende nietsnutten dat van dat soort lui met hun volstrekte empathieloosheid kennelijk alle heil verwacht.