Hypocrisie en moslimhaat overspoelen Europa

De aanslag in Parijs werd breed veroordeeld. Dat is terecht, wij zijn ook tegen terreur. Maar we weigeren daarbij aan de kant te staan van westerse regeringsleiders. Zij zijn onderdeel van het probleem, niet van de oplossing.

Het enthousiasme waarmee extreem-rechts reageerde op de aanslag was voorspelbaar. Wilders liet weten dat het ‘nu oorlog is’ tussen het Westen en de islam. Uit meer gematigde hoek werden moslims opgeroepen afstand te nemen van de daders, zoals bijvoorbeeld door de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Maar als er een verband is tussen terreur en islam, waarom werden dit soort aanslagen 25 jaar geleden dan niet gepleegd?

Voedingsbodem voor aanslagen

De aanslagen van 11 september werden gepleegd door een groep die eerder door het Westen getraind werd in de strijd tegen de Sovjet- Unie. Sindsdien voert het Westen echter een ‘oorlog tegen terreur’ en is islamofobie in opkomst.

De afgelopen weken is deze hetze geïntensiveerd. Moskeeën worden beklad of in brand gestoken. Moslima’s beschrijven op internet hoe ze op straat worden uitgescholden. Mohamed El Makouli, een Marokkaans-Franse man, werd zelfs voor zijn deur doodgestoken.
(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: socialisme.nu