Hulpkaravaan naar vluchtelingen in Griekenland

Naast alle ellendigheden die vanwege media en machthebbers worden uitgestort over vluchtelingen mag het initiatief tot een hulpkaravaan vanuit Nederland wel eens vermeld worden. Er wordt al ruim een maand in betrekkelijke stilte gewerkt aan het samenstellen van een konvooi met hulpgoederen naar Griekenland, waar de meeste vluchtelingen aanlanden.

De Hulpkaravaan naar Griekenland heeft sinds 29 augustus 2015 al 400 vrijwilligers aan zich gebonden maar kan nog wel een steuntje in de rug gebruiken. Dagelijks worden op 70 locaties in Nederland (en België) zoveel mogelijk bruikbare goederen verzameld en gesorteerd voor vluchtelingen in Griekenland. Het aantal aangeboden hulpgoederen is overdonderend, toch is er nog grote vraag naar helpende handen en giften want de missie is nog niet helemaal compleet. Morgen, op donderdag 1 oktober stopt het inzamelen en bereidt de karavaan zich voor om letterlijk in beweging te komen. De eerste reis staat gepland op zaterdag 17 oktober aanstaande. Hiervoor is echter nog een aantal essentiële zaken nodig zodat in volle vaart aan de reis naar Griekenland kan worden begonnen, aldus de organisatie Stichting Hulpkaravaan.

Zo is er naast houdbaar voedsel ook een extra team vrijwilligers nodig dat de komende dagen kan helpen met sorteren in Alkmaar, Delft, Ede, en Appingedam vanaf 1 oktober en in Bleiswijk vanaf 5 oktober. Ook wordt nog naar vrachtwagens gezocht voor het laatste stukje van het binnenlandtransport naar de centrale opslag in Bleiswijk. Daarnaast moeten ook nog 10 trucks met chauffeurs worden gevonden om hulpgoederen naar het distributiecentrum nabij Thessaloníki in Griekenland te rijden. Maar ook andere praktische zaken zoals een vacuümmachine waarmee dekens en slaapzakken kunnen worden ingepakt tussen donderdag 1 tot en met zaterdag 17 oktober, heel veel pallets en nog meer dozen om spullen in te vervoeren en tape om ze mee dicht te plakken, krimpfolie, watervaste stiften, etiketten en ‘breekbaar’ stickers staan nog op het verlanglijstje.

Een momentopname.
De bijbehorende site.