Homo’s, verzet, Deltawerken om trots op te zijn, “feministen van het eerste uur”

wilhelmina_drucker_img0020-tif
Wilhelmina Drucker, feministe van het eerste uur in Nederland, 1847-1925. Via een achteraf verzonnen legende werd zij naamgeefster van een uiting van de tweede golf, Dolle Mina

Er zijn berichten waarvan ik bijna moet huilen van woede. Dit is er zo een, ik ga nu verder niet uitleggen waarom ik zo boos ben, misschien begrijpt u het zo wel (AJvdK):

Vluchtelingen met een verblijfsvergunning moeten de Nederlandse normen en waarden beter leren kennen door bezoeken aan bijvoorbeeld het Verzetsmuseum of homobelangenclub COC. Het kabinet gaat hiermee vanaf dit najaar experimenteren.

Door de bezoeken en gesprekken leren vluchtelingen bijvoorbeeld dat homoseksuelen worden behandeld als ieder ander en waarom antisemitisme hier gevoeliger ligt dan in de Arabische wereld. Dit moet uiteindelijk onderdeel worden van het verplichte inburgeringsexamen.

Vluchtelingen moeten vanaf 1 juli 2017 een participatieverklaring ondertekenen, met daarin de rechten, plichten en waarden van de Nederlandse samenleving. Maar PvdA en CDA vroegen het kabinet voor de zomer om naast dit theoretische verhaal ook een praktische invulling te geven aan de Nederlandse waarden.

Zo zou een bezoek aan de Deltawerken een gevoel van trots kunnen geven aan nieuwkomers. Een gesprek met feministen van het eerste uur zou vluchtelingen meer inzicht kunnen bieden in de hier heersende gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Bron.