Hof van beroep verwijst verzoek Ahed Tamimi op een openbaar proces naar de prullenmand

Een Israelisch militair hof van beroep heeft maandagmiddag laat het beroep verworpen dat Ahed Tamimi had ingesteld  tegen de beslissing van een lagere militaire rechtbank dat haar proces achter gesloten deuren moet plaatsvinden.
Tamimi is 17. Haar proces, dat nu al meerdere malen is verdaagd, zal volgens de laatste berichten beginnen op 21 maart. Zij heeft dan al sinds half december in voorarrest gezeten. Zij is aangeklaagd nadat een video waarin te zien is dat zij een Israelische militair een klap geeft, was vertoond op de Israelische televisie (zij sloeg de militair  nadat deze eerst had geslagen, maar dat was op de vertoonde video weggelaten).
De militaire aanklager had vorige week gezegd dat er geen bezwaar bestond tegen een openbaar proces. Maar het hof van beroep volgde toch de beslissing van een lagere militaire rechtbank. Eén van de rechters, een kolonel, legde uit dat Ahed Tamimi’s naam weliswaar al meermalen was genoemd en dat er ook veel belangstelling was voor het proces, maar dat de  ervaring toch leerde dat beslotenheid in het voordeel was van minderjarige verdachten, omdat ze dan beter vrijuit konden spreken.
Met deze goedgespeelde hypocrisie wordt een flinterdunne fictie van een rechtvaardig proces in stand gehouden, terwijl alleen al het voorarrest van zo’n vier maanden van de (toen nog) 16-jarige Ahed, en het feit dat op 19 december zij rond twee uur ’s nacht van haar bed werd gelicht, al volop in strijd zijn met de ook door Israel ondertekende Conventie van de Rechten van het kind.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist